Varför välja en intraoral skanner framför traditionella analoga avtryck?

Svaret ligger i de många fördelar som skanning erbjuder.

Eletra-intraorala skanner erbjuder exceptionell noggrannhet. Till skillnad från analoga avtryck, som är känsliga för luftbubblor och andra felaktigheter, ger digital skanning exakta och detaljerade bilder av patientens orala anatomi. Denna noggrannhet leder till restaureringar med bättre passform och bättre behandlingsresultat.

Men det handlar inte bara om precision utan även om effektivitet. Med en intraoral skanner går det snabbt och enkelt att göra digitala avtryck. Inga fler besvärliga avtrycksmaterial med lång torktid. Med bara några få klick skapas omfattande och detaljerade digitala avtryck, vilket sparar både kliniken och patienterna värdefull tid.

Intraoral skanning eliminerar de besvärliga inslagnings- och desinfektionsprocedurerna i samband med traditionella avtryck. Genom att skicka digitala filer direkt till laboratoriet kan kliniken optimera arbetsflödet och minska risken för fel eller kontaminering under transporten.

Kanske viktigast av allt är att användningen av digital skanning också förbättrar den övergripande patientupplevelsen. Man behöver inte längre använda obekväma avtrycksskedar eller oroa sig för eventuella felaktigheter. Istället får du en bekvämare och effektivare behandlingsprocess, vilket i slutändan leder till större tillfredsställelse och förtroende för tandläkaren.

Kort sagt, fördelarna med att använda en intraoral skanner överstiger vida fördelarna med analoga avtryck. Med överlägsen noggrannhet, effektivitet och patientnöjdhet är digital skanning utan tvekan framtiden för modern tandvård.

Omfamna den digitala revolutionen och ge dina patienter den bästa behandlingen!