SYMPOSIUM HANDS-ON WORKSHOPS

Think Digital Hong Kong event 20.04.24 – 27.04.24

 

Vi är glada att kunna bjuda in dig till det spännande THINK DIGITAL-symposiet på denna kursresa till Hong Kong och Dongguan i april 2024!

Följ med på 3 lärorika dagar av kunskapsdelning, med fördelning av 7 starka huvudämnen och 6 olika roterande praktiska workshops för att öva och förbättra färdigheter i en inspirerande och dynamisk miljö. Allt med Digital Dentistry som gemensam nämnare!

Detta tre dagar långa pedagogiska/vetenskapliga programmet hålls på världens största dentallaboratorium, där du kommer att få uppleva dynamiken och ambitionerna hos Modern Dental Group, som CDI Dental är en del av.

Tag chansen att delta i denna spännande och praktiskt inriktade studieresa. Utöver den professionella biten får du även möjlighet att uppleva den pulserande staden Hong Kong.

Tandvården utvecklas snabbt och senaste teknologin gör det möjligt för oss att lösa komplexa fall med minimal invasivitet baserat på nya och mycket spännande diagnostiska och simuleringsverktyg. Vi kommer att visa dig avancerade digitala arbetsflöden för ett brett spektrum av indikationer. Du kommer att vara utrustad med rätt kunskap och kunna omsätta allt du lärt dig när du är hemma igen.

Missa inte denna möjlighet att delta i detta unika program. Du kommer att träffa tandläkarkollegor från 11 europeiska länder där Modern Dental har dotterbolag. Föreläsningarna och workshops kommer att hållas på engelska. Antalet deltagare är begränsat till 140.

 

Torsten Schwafert

CEO Modern Dental Europe

Program

Program Symposium Hands-on workshops

Lördag 20/04/2024 Avresa från Kastrup Köpenhamn

Söndag 21/04/2024 Ankomst Hong Kong

MÅNDAG 22/04/2024 Transfer till Dongguan och besök på Modern Dental Lab

08.00 – 11.00 Transfer till Modern Dental Lab Dongguan
11.00 – 13.00 Ankomst Dongguan, check-in Hotel HYATT Regency
13.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 14.30 Transfer till Modern Dental Lab
14.30 – 14.45 Välkommen och introduktion • Torsten Schwafert
14.30 – 15.00 Presentation Modern Dental Lab • Dr. Ronald Chan
15.00 – 17.00 Guidad tur genom världens största Dental Lab
17.00 Transfer till Hotell
19.00 Middag

TISDAG 23/04/2024 Lecture and workshop day

09.00 – 10.00 Think Digital • Roeland De Paepe & Patrick Oosterwijk
10.00 – 10.45 Comprehensive Combi Treatment Planning:
Clinical Cases part 1 • Dr. Jasper Thoolen
10.45 – 11.00 Paus
11.00 – 11.30 Interdisciplinary Treatment Plans and Communication
Dr. Gaétan Van De Vyvere
11.30 – 12.30 Advanced scan strategies for dentures • Prof. Dr. Lucio Lo Russo
12.30 – 13.30 Lunch
13.30 – 14.00 Advanced scan strategies for All-On-X • Prof. Dr. Lucio Lo Russo
14.00 – 17.00 Workshops
17.00 Transfer till Hotell
19.00 Middag

ONSDAG 24/04/2024

09.00 – 09.45 Clinician/Dentolegal Consultant: Dr. Simon Parsons
09.45 – 10.30 Comprehensive Combi Treatment Planning:
Clinical Cases part 2 • Dr. Jasper Thoolen
10.30 – 10.45 Paus

10.45 – 11.30 Data driven Orthodontics with Aligners • Dr. John Yau
11.30 – 12.30 Aligner Treatments Flow with TrioClear™ and
Comprehensive Combi Treatment planning
Dr. Marie-Pierre Moulin-Romsee & Patrick Oosterwijk
12.30 – 13.30 Lunch
13.30 – 16.00 Workshops
16.00 – 17.00 Paneldiskussion och avslutning
KVÄLL Transfer till Hong Kong och fritid

TORSDAG 25/04/2024 Vi besöker Hong Kong och upptäcker via Hop-On Hop-Off bus.

FREDAG 26/04/2024 Dagtid: Besök Hong Kong
Kväll 20:30 Båttur på Hongkongs ikoniska red-sail Chinese junk boat

LÖRDAG 27/04/2024 Hemresa.

Information

PRIS

Priset för detta program är € 2,500 per person och € 1,700 för medföljande partner (exklusive flyg tur och retur, visum och reseförsäkring).

Vi kommer så snart som möjligt att utfärda en faktura på 50 % av kursresan och din anmälan anses vara klar först när fakturan är betald. Resterande 50 % kommer att faktureras i februari 2024 med en betalningstid på 30 dagar.

Resan är ej avbokningsbar. Vi rekommenderar er att teckna privat reseförsäkring.

KONTAKT

Kontakta oss gärna via email: info@cdi-dental.com

Anmäl dig till Think Digital event in Hong Kong

SYMPOSIUM HANDS-ON WORKSHOPS

Workshops

WORKSHOP RAYFACE

Utforska RAYFace och dess sofistikerade teknologi och design för en ny nivå av effektivitet, precision och komfort till behandlingsprocessen. Ge patienter och tandläkare en livsförändrande upplevelse.

 

Vi går igenom hur man gör en ansiktsskanning på en bråkdel av en sekund och hur de intraorala skanningarna och CT-data automatiskt anpassar det virtuella ansiktet. Vi lär oss hur den virtuella 3D-patienten kan analyseras med hjälp av banbrytande ansiktsdriven teknik för estetisk och funktionell smiledesign.

 

Dessutom går vi igenom hur den virtuella 3D-patienten används i labbet för ansiktsdriven digital behandlingsplanering, vilket resulterar i ett nytt leende. Alla fördelar med RAYFace i en praktisk hands-on session!

WORKSHOP TRIOCLEAR™

Att behandla dina patienter med aligners inkluderar vissa specifika åtgärder. För att flytta tänder krävs både utrymme och kraft.  Under den här workshopen kommer vi att utbilda dig i hur du slipar IPR (interproximal reduktion) för expansion och proklinering och hur du utför denna reduktion korrekt. Vi kommer också att visa vilka instrument som finns på marknaden för att göra detta effektivt.

 

En annan åtgärd är placering av attachments. Dessa är komposithjälpmedel på tandytan som ger extra och specifika krafter för mer komplexa förflyttningar. Du kommer att lära dig hur du läser det kliniska kortet och hur du placerar attachment korrekt. Tips och tricks för fastsättning och uppföljning av attachments utlovas.

WORKSHOP F.I.T.

Composite Forma®-Injection Technique (F.I.T.) är en unik lösning för behandling av slitage på tandytor på ett snabbt, enkelt, förutsägbart och effektivt sätt. I denna no-prep-teknik används en flytande mikrofylld resinhybridkomposit för att uppnå en perfekt helrenovering. Lär dig allt du behöver om den här biomimetiska lösningen som behandlar tandytförlust/tandslitage och traumafall med hjälp av ett effektivt arbetsflöde för maximal estetik och funktion.

 

På denna workshop övar vi injektionstekniken på modeller och delar med oss av tips och tricks!

WORKSHOP OPTICROWN

En individuellt perfekt färgmatchande krona till ett överkomligt pris! OptiCrown erbjuder det perfekta resultatet även i de mest utmanande främre fallen. Utforska den här nya lösningen för nyansmatchning som överträffar alla andra digitala färgmätningsenheter på marknaden med sin noggrannhet och repeterbarhet.

 

Lär dig hur du använder OptiShade-enheten i en praktisk demo och en praktisk session och förstå världen av digitala färgmätningsenheter och hur Matisse programvara beräknar, med hjälp av AI, de recept och keramiska pulverblandningar som krävs för det givna individuella fallet.

WORKSHOP ALL-ON-X

Lär dig mer om den nyutvecklade skanningsstrategin som använder både IOS- och Lo Russo-retractors och ger oss korrekt IOS-data om implantatpositionerna. Upptäck trestegsarbetsflödet som ger en betydande minskning av patienttid. När det gäller noggrannhet och förutsägbarhet når vi de högsta nivåerna och kan erbjuda en högkvalitativ passiv passande estetisk för helkäkar. Fast eller avtagbar, olika alternativ finns tillgängliga och varje alternativ har sina egna egenskaper och fördelar för att uppfylla patienternas krav.

 

En praktisk demo och workshop av den nya skanningsstrategin och utforskning av produktalternativen för fasta och avtagbara All-on-X-fall!

WORKSHOP FUSION LO ROSSO

Visste du att det finns en skanningsstrategi för tandlösa helkäkar?

Upptäck och omfamna fördelarna med EVO FUSION digitala proteser där användningen av de unika Lo Russo-retractors revolutionerar skanningsstrategin. Tills nyligen var den digitala protesen bara digital på produktionssidan, i labbet har hela produktionsprocessen redan digitaliserats, vilket leder till en starkare produkt med bättre passform. På den kliniska sidan var att skanna ett konventionellt avtryck med en IOS det “digitala” alternativet. Tack vare Lo Russo-upprullarna kan nu en tandlös helkäke skannas i passivt tillstånd. Vi lär oss om skillnaden mellan muco-compression och muco-static (IOS scan) koncept och hur tandprotesretention fungerar för båda alternativen. I den praktiska sessionen utforskar vi skanningsstrategin från den praktiska sidan.

 

Think Digital

Organisatörer

Dr. Ronald Chan

President Modern Dental Group

Torsten Schwafert

CEO Modern Dental Europe BV

Think Digital

Kurshållare

Roeland De Paepe

 

Head Product Management Europe at the Modern Dental Group

Dr. Marie-Pierre Moulin-Romsee

Dentist / Product Management Manager TrioClear™ Europe

Patrick Oosterwijk

 

Managing director Elysee Dental The Netherlands

Prof. Dr. Lucio Lo Russo

Professor of Odontostomatology and Periodontology at the School of Dentistry of the University of Foggia, Italy

Dr. Simon Parsons

 

Clinician/Dentolegal Consultant

Dr. John K.P. Yau

 

Honorary Clinical Assistant Professor, The University Of Hong Kong

Dr. Jasper Thoolen

 

Chef De Clinique

Dr. Gaetan Van de Vyvere

Maxillofacial Surgeon