Höjdpunkter från Think Digital-eventet i Dongguan, Kina 

Genom föreläsningar och workshops lärde sig våra deltagare om digital teknik inom tandvården, inklusive 3D-bildteknik, CAD/CAM-lösningar och även digital ortodonti. Se på höjdpunkterna i den här korta videon.

Dentalbranschen genomgår för närvarande en omvandling, där digital teknik gör tandvårdsbehandlingar mer förutsägbara och mindre invasiva. Ett viktigt steg i CDI Dentals resa tillsammans med Modern Dental var Think Digital-symposiet i Dongguan, Kina i april 2024. Här samlades tandläkare från hela världen för att diskutera och utforska den senaste utvecklingen inom digital tandvård.

Digital tandvård i centrum i Dongguan

Think Digital-evenemanget i Dongguan fokuserade på integrationen av digital teknik i den dagliga tandvården och lyfte fram verktyg och tekniker som 3D-scanning, CAD/CAM-lösningar och digital ortodonti. Dessa lösningar förbättrar diagnostisk noggrannhet, behandlingsplaneringen och säkerställer bättre patientresultat till en lägre biologisk kostnad.

 

Ett av evenemangets huvudteman var fokus på utbildning och praktisk erfarenhet. Deltagarna fick möjlighet att arbeta med digitala lösningar, inklusive RAYFace 3D-simuleringar av smiledesigns och avancerade mjukvarusystem som innebär en ny möjlighet inom kommunikation och datadelning. Denna praktiska erfarenhet är avgörande för att utövare ska förstå den potentiella effekten och tillämpningarna av digitala verktyg på kliniken.

Think Digital EU-Roadshow 

 Vi bjuder in dig till Think Digital European Roadshow, där innovation och tandvård möts genom digitala lösningar!

Efter framgången med evenemanget i Dongguan lanserar Modern Dental Europe en europeisk Roadshow för att ytterligare sprida den kunskap och de innovationer som demonstrerades i Kina. Roadshowen kommer att resa genom större städer i Europa, inklusive Rom, Paris, Köpenhamn, Amsterdam, London och Köln.

Att ha en intraoral skanner gör dig inte nödvändigtvis till en digital tandläkare. Vi vill gärna förklara vår digitala historia och vårt sätt att tänka. Vi tror att digital tandvård kommer att förbättra behandlingsresultaten, förbättra minimalinvasiviteten, underlätta svåra behandlingar och göra bra tandvård ännu bättre!

Roadshowen kommer att fungera som en plattform för att fortsätta de diskussioner som inleddes vid Think Digital-evenemanget i Dongguan i april 2024, med workshops och seminarier som går på djupet inom digital tandvård.

Effekter och framtidsutsikter

yrkesverksamma nya verktyg och kunskap för att övergå till digitala metoder. Digital tandvård kommer att fortsätta expandera tack vare pågående tekniska framsteg och den ökande användningen av digitala lösningar. European Roadshow kommer att ytterligare förstärka denna effekt i hela Europa. Detta evenemang blir ett avgörande steg framåt i den digitala tandvårdsrevolutionen -digital solutions.